ГоловнаНовиниУ Черкасах вимушених переселенців підтримали духовно

У Черкасах вимушених переселенців підтримали духовно

26.07.2014

У Черкаській церкві «Нове життя» музично-драматичний театр Зотоніського християнського ресурсного центру провів концерт для вимушених переселенців зі східних регіонів України. Більше сотні дітлахів та їхніх батьків подивилися лялькову виставу, пантоміми, пластику та клоунаду на духовну тематику. Лейтмотивом півторагодинного заходу стала ідея, що тільки з Богом ми можемо побороти страхи і лише Він - головний захисник України і кожного з нас.

5-й рік поспіль у Золотоніському християнському ресурсному центрі відбувається табір драми. Молодь вивчає музично-драматичне мистецтво і водночас, як через нього можна показати людям любов Бога. Цьогоріч у таборі взяли участь близько 20-ти підлітків. Кілька днів вони опановували жанри лялькарства, пантоміми, пластики, драми та клоунади, а потім поїхали в театральні «гастролі»: спочатку в села Чапаєвка та Маліївка, потім в Черкаси, а завершили турне в рідній Золотоноші.

«Основною темою цьогорічного табору драми стала тема страху, - каже директор Золотоніського християнського ресурсного центру Аліна Дика, - вона актуальна як для самих учасників табору, так і для глядачів наших виступів. Актори вчилися долати страх сцени. А людям через мистецтво ми показуємо, що тільки з Богом вони можуть побороти інші страхи - війни чи смерті, адже життя - у Господі.»

Особливо актуальною ця тема видалася глядачам вистави у Черкасах. На неї запросили вимушених переселенців зі сходу України, які нині мешкають в обласному центрі. На концерт, який тривав у два етапи, прийшло близько сотні батьків з дітьми.

Ніна Дмитрівна з Горлівки привела на концерт 9-х дітлахів. Дякувала за можливість їм трішки відпочити і відволіктися від теми війни в Україні. Каже, це перший концерт, на який їх запросили у Черкасах, і ще більше вдячна, що побачила тут не просто розваги, а почула про Бога. Говорить: «Дуже важливо, що сьогодні піднімається IMG 2001духовна тема. Адже в час війни люди можуть надіятися тільки на Бога, що Він нас може всіх спасти. Багато хто сьогодні в Україні молиться за мир. Мир може дати Господь.»

Актори Золотоніського театру драми показали дітлахам лялькову виставу про неслухняне яблуко, яке пошкодили шкідники, але садівник, як прообраз Бога, врятував його від загибелі. Клоуни в жартівливій формі показали, що не варто брати з собою на Небо. Міми презентували пантоміму про IMG 2043творення Богом світу боротьбу добра і зла й Божу перемогу, а також мініатюру про маски, які лише Господь може зняти і дати кожному справжню любов. Підсилили виступи християнські пісні, якими збагатили концерт група прославління церкви «Нове Життя» та самі співаки золотоніського театру драми.

Слава Господу за Його благословіння!

Інформаційний відділ церкви "Нове Життя" м. Черкаси

ecb.in.ua

↓ Комментарии посетителей (0)
[ Показать комментарии ]

Добавьте собственный комментарий
Автор

Комментарий

Страницы, близкие по смыслу