ГлавнаяНовости в ЧеркассахЦерква «Нове Життя» відзначила День Подяки

Церква «Нове Життя» відзначила День Подяки

22.10.2013

У часи Старого Заповіту Бог для Свого народу встановив Свято Жнив. У 23 розділі книги «Вихід» написано: « Будеш дотримувати…..і свято жнив первоплоду праці твоєї, що сієш на полі. І свято збирання при закінченні року, коли ти збираєш з поля працю свою.» Тому ізраїльтяни по завершенню жнив дякували Творцеві за достаток. Вони молитовно хвалили Бога за милість і щедрість та просили благословити зібране до Християни, слідуючи за Словом Божим, цю традицію підтримали. І по нині вірні Христові, незалежно від віросповідання, віддають Отцю Небесному хвалу за даровані протягом року блага.

Церква «Нове Життя» дякує Господу не тільки за дари поля-лісу, а й за духовні благословення. 20 жовтня вона відсвяткувала День подяки, воздаючи хваління за кожен прожитий день минулого року і за духовну єдність церкви.

Як зазначив пастор церкви Сергій Кравченко, День подяки не є святом, яке ми самі вигадали або відзначаємо, «бо так чинять усі». Ми дотримуємося його, бо так велить нам Біблія. Сергій Кравченко зазначив: «Бог дав повеління людям святкувати його. Щоб ми усвідомлювали свою залежність від Господа. Щоб людина, коли дивиться на все те, що виросло, розуміла - це результат її праці й Божого благословення. Бог говорить: «Святкуй, щоб ти міг побачити, за що можеш дякувати». Служитель закликав кожного присутнього на святі замислитися, а за що він сьогодні може дякувати Богові…

Християни не скупилися на похвалу Творцеві. При вході в Дім молитви був поставлений стенд, на якому кожен міг закарбувати свою вдячність. Люди написали, що дякують за церкву «Нове Життя», за братів і сестер у Христі, за спасіння друзів і родини, за дружину й чоловіка, за радість мати життя, любов і рідних.

Продовжили нанизувати коралі подяк на намисто вдячності вихованці недільної школи. Дітлахи поділилися з церквою віршами, у яких прославляли Творця за теплу осінь, рясний урожай, люблячу родину, можливість жити й радіти кожному дневі.

Привітав церкву «Нове життя» зі святом і обласний єпископ Василь Олійник. Він зауважив, що говорячи про жнива, ми маємо проводити паралелі між фізичним збором врожаю і духовним. Служитель звернув увагу на розмову Христа з учнями, записану у євангелії від Івана: « Христос казав їм: «Ви говорите, що через 4 місяці настануть жнива. А я кажу вам – підніміть очі і подивіться, як побіліли ниви і готові до жнив.» Я коли читав цей вірш, звернув увагу, що Бог хоче діалогу людиною. Не знаю, як у вашому житті, а в мене часто виходить монолог. І ще одна думка: Христос каже – підніміть очі і подивіться…. Дорога церкво, нам вирішувати, чи підняти очі за покликом Господа. Нам вирішувати, чи підемо ми далі в ім’я Христа, щоб шукати і в’язати в снопи зібрані колоски. Можливо, минув той час, коли ми снопи збираємо. Можливо настав той час, коли ми колосок за колоском (а це так важко!) збираємо і в’яжемо їх в снопи. Моя молитва, аби Бог відкрив нам духовні очі, щоб ми могли побачити результат наших духовних жнив.»

А як досягти найкращого духовного результату і стати «плідним християнином» з братами й сестрами поділився пастор Руслан Хлопук. Він закликав їх перевірити, що лежить у Христа і щороку змінювати свій характер на кращий, прогресувати в стосунках з ближніми і, як наслідок, ставати «смачним» християнином, якого хочеться «вкусити», спробувати на смак. Пастор розповів гостям свята про три принципи плідного життя: довіряти Небесному Отцю, постійно шукати безплідні зони життя і позбуватися їх та перебувати у здоровій атмосфері Христового Духа.

Свято було сповнене натхненних, сповнених вдячності пісень та смиренних молитов.

Завершився День Подяки благословенням духовного й фізичного хліба – паляниці та Біблії. Над символами земного й небесного життя помолилися пастор церкви «Нове Життя» Сергій Кравченко і обласний єпископ Василь Олійник.

Насамкінець християни влаштували святковий бенкет. Стіл ломився від різноманіття смачних страв… І кожен гість Дня Подяки міг ще раз переконатися - Господь не залишає Своїх вірних і дарує їм рясні благословення.

ecb.in.ua

↓ Комментарии посетителей (0)
[ Показать комментарии ]

Добавьте собственный комментарий
Автор

Комментарий

Страницы, близкие по смыслу

 Последние новости