ГоловнаНовиниУ Першій Баптистській церкві відбувся місіонерський фестиваль

У Першій Баптистській церкві відбувся місіонерський фестиваль

19.06.2013

Стан розвитку місіонерської діяльності в Україні та його перспективи обговорювали в Черкасах під час першого обласного місіонерського фестивалю. У ньому взяло участь близько п’ятисот братів та сестер з різних куточків Шевченкового краю, яким не байдуже, чи знають особисто Ісуса Христа люди за стінами наших власних осель і наших церков.

Поділитися набутим досвідом у справі благовістя приїхали гості з Києва, Івано-Франківська, Луцька і, навіть, із Хорватії. Захід пройшов під гаслом «Ось я, пошли Ти мене!» в рамках Всеукраїнського місіонерського форуму, який заплановано провести в Києві у серпні цього року.

Тема місіонерської діяльності не нова в християнстві, проте сьогодні цьому напрямку служіння приділяється особлива увага, а 2013-й рік у братстві євангельских християн-баптистів навіть оголошено роком місії.

Учасники місіонерського фестивалю у Черкасах спілкувалися майже цілий день –захід тривав близько семи годин. Його перша частина була присвячена внутрішній місії, друга – зовнішній. Брати та сестри у Христі отримали інформацію про стан, бачення, стратегію та можливості розвитку місіонерської діяльності в Україні й, зокрема, на Черкащині.

Особливу атмосферу свята створювали виступи музичних колективів «Нове життя» та «Сіон», духового оркестра. Чудові псалми виконав хор. Окрім того, учасники неодноразово об’єднувалися в молитві за розвиток справи благовістя, а під час обідньої перерви мали змогу поспілкуватися неформально.

Лейтмотивом заходу прозвучав заклик до кожного - по можливості взяти участь в місіонерській праці.

«Богу потрібні ти і я»

Підбадьоренням для місіонерів, які здійснюють служіння на Черкащині та за її межами, прозвучали слова старшого пресвітера в Черкаській області, заступника голови ВСЦ ЄХБ Василя Олійника.

— Бог обіцяє щось особливе для нас. І Йому, для того, щоб нести до людей звістку про жертву Ісуса Христа й спасіння, потрібен кожен віруючий, - наголосив він у своєму привітальному слові. – Господь обіцяє, що ніколи не покине того, хто робить Його справу, дасть сили. Адже коли Ісус Христос залишав цю землю, він говорив: «Ідіть і навчіть, а Я з вами до кінця віку».

«Де твоя Іспанія?»

Мислити позитивно, вірити у перспективи розповсюдження Слова Божого в Україні й брати в цій справі безпосередню участь закликав присутніх заступник голови ВСЦ ЄХБ Ігор Бандура.

У своїй проповіді він навів приклад апостола Павла, який багато зробив для розповсюдження Слова Божого, але завжди мріяв відвідати Іспанію, аби розповісти тамтешнім жителям про Ісуса Христа.

— Разом із Богом у нас є чудові перспективи. Господь закликає нас не просто жевріти, а з оптимізмом дивитися у майбутнє й займатися розповсюдженням Його царства, - зазначив Ігор Бандура. – Сьогодні, на нашому форумі, я хочу, щоб кожен запитав себе: «Про що мрію я?», «Задля чого накопичую сили, гроші?», «Де моя Іспанія?».

«Почніть з Єрусалиму»

Ні для кого не секрет, що сьогодні християнство у світі переживає не найкращі часи – віруючі брати та сестри у більшості країн Африки та Азії живуть у гоніннях, а Європа, й разом із нею Україна, сплять міцним і спокійним духовним сном. Участь значної частини віруючих у справі Божій нерідко зводиться лише до…відвідування чергового недільного богослужіння.

Християни мають не просто «відбувати» час у церкві, а щодня свідчити оточуючим про Ісуса Христа, - переконаний старший пресвітер у Львівській області, заступник голови ВСЦ ЄХБ Іван Романюк.

– Почніть із Єрусалиму, сказано в Писанні. Наш Єрусалим – це наші сім’ї. Адже в кожного з нас є неспасенні родичі, - поділився він із присутніми стратегією особистого благовістя. – Потім – зі своєї Самарії (мається на увазі регіон проживання, як для нас – це Черкащина. – Авт.) Знаєте скільки нас в Україні? Менше одного відсотка від загальної кількості населення! Якщо ми робитимемо маленькі справи, то великі прийдуть самі.

«Бути сіллю, але не залишатися в сільниці»

Про методи покращення місіонерської діяльності учасникам фестивалю розповів відповідальний за відділ благовістя при Черкаському обласному об’єднанні церков ВСЦ ЄХБ Валерій Бєляєв.

- Сьогодні людей, які шукають Бога, значно більше ніж тих, хто готовий їм у цьому допомогти, - переконаний він. – Наше братство ставить за мету, щоб до 2020 року кількість віруючих християн-баптистів в Україні зросла вдвічі. Як цього досягти? Розвивати «малі» групи, запрошуючи до спілкування в тісному колі своїх невіруючих друзів і знайомих.

«Європа чекає на вас!»

На Українських місіонерів чекають і за кордоном, - поділився із присутніми Стівен , місіонер із Великобританії, який ось уже 20 років поспіль несе служіння у балканських країнах, спочатку – у Сербії, зараз – у Хорватії.

— Коли я переселився до балканських країн, був вражений пануючою духовною апатією. Люди там живуть без Бога, щодня гинуть неспасенні душі. Зараз хорвати відкрили для себе, що вони римо-католики, боснійці – навертаються у мусульманство, серби –тяжіють до православної церкви. У Боснії сьогодні проживає чотири мільйони людей, євангельських християн там стільки, скільки учасників фестивалю у цій залі, - розповів брат Стівен.– Ми молилися, й Господь вказав нам на Україну, як на країну з найсильнішим духовним потенціалом у Європі. Ви справді благословенні: протягом останніх двадцяти років у вас було відкрито понад дві тисячі церков. І ми бачимо, що ви готові ділитися цим благословенням. Ми просимо людей в Україні молитися за духовне пробудження балканських країн, висилати місіонерів, можливо, у когось виникне бажання допомогти фінансово…

На Черкаському місіонерському фестивалі було ще багато цікавих виступів. Зокрема, особистим свідченням про благословіння, отримані в результаті місіонерської діяльності Чигиринського пастора Миколи Веремієнка, поділився регіональний пастор в Чигиринському та Кам’янському районах Руслан Хлопук. Він розповів, як завдяки пастору Миколі Васильовичу, який завжди горить для Господа, відбулися зміни в житті чотирьохсот людей.

Наприкінці фестивалю було прийнято «Резолюцію першого обласного місіонерського форуму євангельських християн-баптистів». Копію цього документу буде надіслано до кожної церкви Черкащини.

PS:

У перерві ми поцікавилися в декого з учасників враженнями від форуму.

Галина Дяченко, член гурту «Нове життя»:

— На початку 90-х років, після часів атеїзму, люди хотіли знати правду. Прагнули Бога. Колись ми збирали стадіони. Для нас цей форум дуже близький, тому що місіонерство з роками занепадає, люди не хочуть зараз іти до Бога. Ми, наприклад, приїздимо в село, а людей – немає. А тут, коли бачиш скільки людей займається цією справою, починаєш горіти сам . Ми почули про нові методи місіонерської праці - малі групи. Нехай Господь благословляє цю справу й надалі!

Ніка Беркут

ecb.in.ua

↓ Комментарии посетителей (0)
[ Показать комментарии ]

Добавьте собственный комментарий
Автор

Комментарий

Страницы, близкие по смыслу