ГлавнаяАрхивВ церкві «Нове життя» фінішував літній спортивний проект «Парковка»

В церкві «Нове життя» фінішував літній спортивний проект «Парковка»

В церкві «Нове життя» фінішував літній спортивний проект «Парковка»

Протягом трьох літніх місяців християни із церкви ЄХБ «Нове життя» м. Черкаси щочетверга зустрічалися в одному із парків обласного центру, щоб спільно грати в спортивні ігри, спілкуватися один з одним та свідчити про Бога тим, хто відпочиває цього часу в зоні релаксу. Нині цей проект фінішував.

«Ідіть і навчіть всі народи…» - таке завдання поставив перед Своїми учнями Ісус Христос, ідучи до Отця на Небо. І ось же два тисячоліття християни всіх країн виконують це доручення – намагаються донести до людей план Господнього спасіння. Але як розповісти про Бога тим, хто про Нього не знає, якщо серед друзів віруючих – лише віруючі? За статистикою, всі зв’язки зі світськими знайомими в людини, яка починає ходити до церкви, втрачаються вже через 4 роки… Але хіба Господь казав: «Зачиніться й не спілкуйтеся з неспасенними»? Ні. Більше того, він закликав – бути світлом і сіллю для світу, рятувати тих, хто йде на загибель…

Тож цього літа церква «Нове життя» організувала «Парковку» - всі охочі ішли в парк, де самі грали в спортивні ігри і пропонували долучитися до них відпочиваючим. Люди були здивовані тим, що, поряд з багатьма платними атракціонами, можна було безкоштовно зіграти в дартс, волейбол, бадмінтон, фрісбі, польський гольф, отримати навички з американського футболу. Черкащанам, які цікавилися, хто організатор і чому він це робить, християни свідчили про Господа і запрошували на богослужіння. Реакція людей була різною: від здивування й позитиву до неприйняття. Але це не стало каменем спотикання, віруючі-бо знають: наше завдання – сіяти Слово Боже, зрощувати ж його буде сам Отець Небесний.

Вцілому ж проект вдався, - переконані його учасники. Зокрема, член церкви «Нове життя» Руслан Охріменко говорить:

- Для мене це була ще одна можливість – зустрітися з друзями, з братами-сестрами, поспілкуватися з ними … Перш за все, я намагався запрошувати туди своїх друзів, які ще не з Богом. Я отримав там певний досвід ведення ігор, адже я в майбутньому планую займатися спортивним служінням.

Юлія Грачова стверджує:

- Цей літній проект був вдалою ідеєю, тому що він дав нагоду нам всім не просто провести гарно час на свіжому повітрі, але й дозволив познайомитися з людьми, з якими б ми ніколи не познайомилися, якби не були в парку. Ми їх запрошували приєднатися до нас в іграх і, водночас, мали змогу поділитися з ними тим знанням, що маємо про Господа.

Куратор проекту Андрій Руденко каже:

- Хотілося б більшої активності від нас самих, і хотілося б, щоб люди в парку більше чули про Бога… Але й те, що ми маємо – теж позитив: у нас з’явилися нові друзі, нові контакти. Думаю, нам взимку потрібно підготувати команду благовісників – хоча б 2-3 особи, і ще стільки ж для роботи з дітьми, бо діти особливо цікавилися іграми.

Пастор церкви «Нове життя» Руслан Хлопук:

- Я скажу просто: віруючим людям потрібно навчитися виходити до нехристиян і будувати з ними стосунки. Цей проект був задуманий для того, щоб нам, як церкві, потроху вчитися покидати зону комфорту і думати про тих, за кого Христос також помирав. Хочеться досягати тих, про кого ми постійно молимося. Адже інколи – потрібно зізнатися самим собі – ми їх просто боїмося. Це був перший крок, перший млинець. Не все, мабуть, вийшло так, як хотілося б, але ми побачили реальність: нам потрібно вчитися виходити до людей. Якщо ми, як церква, хочемо бути світлом і сіллю для цього світу, то нам потрібно щось у такому плані думати, планувати і втілювати в життя. Нині наші досягнення, перш за все, пов’язані зі зміною мислення, а говорити про інші результати поки що рано.

Також пастор Руслан Хлопук зауважив, що хоча літній проект і фінішував, нині в церкви визріває інша ідея – продовжити спортивні ігри в одному із спортзалів Черкас. Зокрема, приділяти увагу волейболу та футболу:

- Але при цьому щоб обов’язково була якась духовна частина – як мінімум, молитва перед грою. Зараз ми обдумуємо варіант із спортзалом 31-ї школи, - повідомив пастор.

christterritory.ck.ua

↓ Комментарии посетителей (0)
[ Показать комментарии ]

Добавьте собственный комментарий
Автор

Комментарий

Страницы, близкие по смыслу

 Последние новости